Geocaching route Jurrasic Park is enorm populair

Een aantal weken geleden zagen we een moeder met twee kinderen van een jaar of tien naar een boom turen, 300 meter naast ons huis. Hun fietsen stonden op het fietspad. Niet meteen bijzonder, maar wél als je later die week nog twee keer mensen naar die boom ziet turen. Dus wij gingen op onderzoek uit. En zagen een speelgoed dinosaurus in de boom hangen. Vast een cache! En toen ik ook in de binnenweg schuin tegenover ons erf al voor de tigste keer mensen iets uit een boom zagen vissen, sprak ik hen aan.  

Het bleek een echtpaar uit Brabant te zijn dat met het mooie weer een dagje naar Zeeland was gekomen om te fietsen. “Meestal combineren we dat met een geocaching route” vertelden ze. “En hier is onlangs een nieuwe route gerealiseerd. We hebben gelezen dat het een heel mooie en leuke route is!”

Het blijkt de cache ‘Jurrasic Park’, een route van zo’n 5 kilometer door de Walcherse binnenwegen tussen Serooskerke, Vrouwenpolder en Veere. Er zijn 22 dino’s die je moet zoeken, waarvan er 10 in een boom hangen. Een hengel is dus noodzakelijk. De route kun je op de fiets, maar ook lopend afleggen.

Je kunt de route vinden op www.geocache.com. Je kunt eenvoudig een gratis account aanmaken en de route op je telefoon downloaden. De ‘geo Jurrasic Park’ heeft maar liefst al 174 (!) ‘logs’; reacties van mensen die de route gelopen hebben. 174! De route bestaat vanaf 20 januari jl, zo’n negen weken geleden. Even rekenen: ongeveer 18 keer per week hebben mensen deze route gedaan. En waarschijnlijk meer, want ik neem aan dat niet iedereen een ‘log’  plaatst. Als de route zó populair is, dan is ’t ie waarschijnlijk echt de moeite waard. Dus een tip om te doen als je op Molenperk op vakantie bent!  

Dit bericht werd geplaatst in camping, omgeving, Serooskerke (W) en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Geocaching route Jurrasic Park is enorm populair

  1. Nicky zegt:

    lijkt me erg leuk! Voor kinderen ook geschikt denk ik.

Plaats een reactie