MuZEEum

We proberen onze gasten zo goed mogelijk te informeren over wat er te zien en te doen is op Walcheren, en in Zeeland. Omdat we beiden uit Zeeland komen, grote fan zijn van deze provincie,  graag wandelen en fietsen én met de kinderen regelmatig musea en evenementen bezoeken, is dat niet zo moeilijk…

Het muZEEum in Vlissingen stond al jaren op ons lijstje. En onlangs kwam het er eindelijk van.  We vonden het verrassend dat we zo’n mooi museum niet eerder ‘ontdekt’ hebben… Een paar bevindingen:

  • De locatie ademt één en al geschiedenis uit… Een pakhuis dat dienst deed als opslag en bevoorrading van VOC-schepen. En een deel van het Lampsinhuis, gebouwd door de invloedrijke reder Cornelis Lampsins. De balken in het plafond zijn oude scheepsmasten.
  • Iedere verdieping heeft z’n eigen ‘look’ en verhaal. Zo is er een ‘depot’, met gigantisch veel spullen. En een kamer vol portretten. Maar het leukste is wel het torenkamertje. Wat daar in het verleden werd besproken moest geheim blijven, dus wij verklappen niets… Behalve, dat je er een fenomenaal uitzicht hebt over de binnenstad, de haven en de Westerschelde.
  • Naast het maritieme verleden, met verhalen over zeehelden, grote reizen over zee en de rijkdommen van de VOC, is er ook aandacht voor het maritieme heden. Nog steeds richten heel wat bedrijven in de havenstad Vlissingen zich op scheepvaart.
  • Er is een hele goede audiotoer. Je kunt op eigen gelegenheid de korte, pakkende en soms spannende verhalen beluisteren
  • Wij troffen bijzonder deskundig en attent personeel.
  • Je kunt het museumbezoek buiten voortzetten met een bezoek aan de Kazematten (april t/m okt), een militaire ruimte, gelegen ónder de Boulevard van Vlissingen. Ze liggen op 500 meter van het muZEEum, evenals het standbeeld van Michiel de Ruyter, één van de zeehelden die in het museum aan bod komt. Ook ligt de ‘groene boulevard, in oostelijke richting langs de Westerschelde, meteen bij de entree van het museum. Loop dan naar ‘Uncle beach’ (de codenaam voor dit gebied, bij een amfibische landing in 1944) bij de Oranjemolen. Deze plaats herinnert aan Vlissingen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in camping, omgeving en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s